Karin Kemperman

.

Als kind was ik altijd maar aan het tekenen en knutselen. Op de basis- en middelbareschool hield ik van creatieve vakken, ik volgde al jong schildercursussen en vervolgens ging ik naar de kunstacademie in Kampen, Constantijn Huygens. Hier heb ik vooral genoten van de lessen ‘Waarneming’, het schilderen en tekenen n.a.v. een stilleven of model. Hierna heb ik de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving gevolgd op Windesheim in Zwolle. Hier leerde ik om als docent anderen te begeleiden in het vormgeven van hun ideeën.

Het werk dat ik maak is vrij realistisch. De ene keer is het onderwerp vrijer en losser neergezet en met diverse materialen uitgewerkt. De andere keer kies ik bewust voor één techniek. Ik bepaal vaak aan de hand van het onderwerp wat er het beste bij past.

Tijdens jaren schilderen en tekenen heb ik gemerkt dat je blijft leren. Een schilderij is nooit ‘af’ te noemen. Zo ben je als kunstenaar nooit uitgeleerd. Ik leer van elk schilderij dat ik maak en ontwikkel mezelf nog steeds. Dit proces zal nooit stoppen. En dat maakt het maken van werk ook zo geweldig! Ik ben elke keer weer enthousiast als ik aan een werk of opdracht begin.

Inspiratie haal ik overal vandaan. Het zijn onderwerpen die ik om me heen verzamel. Een foto van mijn kinderen, een foto uit een oud album, een mooie hond die ik zie liggen op de stoep… Vaak stroomt mijn hoofd over van de ideeën. Dan pak ik dat idee dat blijft hangen. De andere ideeën verdwijnen dan naar de achtergrond, alvorens ze op een ander tijdstip weer naar boven komen drijven om me te inspireren.

Sinds 2011 woon ik in een heel mooi oud huis met mijn man en inmiddels twee kinderen. Naast het schilderen heb ik genoeg andere mogelijkheden om te blijven creëren. Het huis vergt onderhoud, net zoals de tuin. Ik vind het heerlijk om met mijn handen in de aarde van mijn moestuin te wroeten, om uiteindelijk mijn eigen groenten te kunnen eten. Of om te genieten van een heerlijk kopje muntthee uit eigen tuin.

Mijn dochter is net als ik, het liefst elke dag aan het “knutselen”. En mijn zoon vind het weer heerlijk om buiten te zijn en mij te helpen in de tuin, of papa te helpen bij het timmeren.

Ons huis staat aan de rand van ‘de Posbank’. Een natuurgebied waar we allemaal graag vertoeven. Zowel op de gewone fietsen, de racefiets, de mountainbike, als wandelend, struinend of lekker spelend in de speeltuin.

Bent u benieuwd of ik ook iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact met mij op!

 

Karin Kemperman-Witteveen, geboren 12 oktober 1982