Pastelkrijt

Pastelkrijt

 

Wanneer ik het een tijdje wat drukker heb, is elk klein half uurtje mooi meegenomen om wat te creëren. Maar zelfs nu ik mijn eigen mooie atelier heb, is een half uurtje zo voorbij. Als ik aan de slag wil gaan met verf, moet ik oude kleiding aan. Want ik heb nou eenmaal de gewoonte om mijn vieze vingers aan mijn broek af te vegen. En dan moet ik nog weer nieuwe verf pakken, medium, verwarming aan…Het is vaak toch nog veel werk voor ik echt lekker aan het schilderen ben.

Maar…het mooie van pastelkrijt is dat ik er geen oude kleding voor aan hoef te trekken. Het zit allemaal compact in 1 grote doos (of twee, en een etui met losse potloden) dus je hebt het materiaal zo klaar liggen. En ik kan het ook gewoon even meenemen aan de keukentafel. Wel zo gezellig. Best ideaal dus. En ik vind het ook nog een heel fijn materiaal om mee te werken omdat je er zo dicht op zit. Ik hou er namelijk erg van om het materiaal te “voelen”. En met pastelkrijt werk je soms letterlijk met je vingers. Je hebt hiervoor van die doezelaars (strak opgerolde pennetjes van papier), maar ik gebruik liever niet teveel poespas. Heerlijk! Dus wie weet komen er nog wel meer van dit soort werken uit mijn handen rollen! En kun je niet wachten? Je mag altijd een bestelling plaatsen! 😉

Pelikaan
50×60 cm softpastel op MDF € 275,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s